Kiele Kiele Saoedi-Arabië

Kiele Kiele Saoedi-Arabië kiele kiele dus niet!

Dutch Unraced Blog

Kiele Kiele Saoedi-Arabië de oudere generatie kent het nummer van Farce Majeure’s waarschijnlijk nog wel. Alleen dan over Koeweit. Het carnavalslied dat schijnbaar alles nog meer op scherp wist te stellen tussen onze relatie met Israël en met de Arabieren.  Anno 2020 zijn de Israëliërs de grootste vrienden van de Arabieren. En Liberty Media is van mening dat we in Saoedi-Arabië moet gaan racen. Een land waar je toch je vraagtekens bij moet gaan zetten.

Kiele Kiele Saoedi-Arabië, het prachtige Saoedi-Arabië, het land vol vrede, het land van vrouwenrechten, het land van gelijkheid, het land van vrijheid, het land waar je als homo of transgender veilig over straat kunt lopen. Natuurlijk is het zojuist genoemde een slechte grap… 

Het is mij dan ook niet duidelijk waarom we naar Saoedi-Arabië gaan. Natuurlijk weet ik dat wel, de oliedollars. Want Aramco is niet voor niets een van de hoofdsponsors geworden van de Formule 1. En een race door de straten van het “westerse” Jeddah en later door de hoofdstad van het prachtige land is natuurlijk het gevolg.

Kiele Kiele Saoedi-Arabië, er zullen op humanitaire niveau heus wel verbeteringen gaande zijn. Maar diezelfde veranderingen qua vrouwenrechten zijn ook gaande in Iran. Om nog maar eens een prachtig land te benoemen. De schone schijn willen ophouden terwijl de werkelijkheid verre van het beloofde plaatje dat we krijgen voor geschoteld. Men wordt er nog altijd opgesloten zodra de mening niet strookt me die van die van de machthebbers in het prachtige Saoedi-Arabië.

Wanneer geven jullie eens toe dat jullie een rookgordijn opwerpen voor de terreur die jullie aanbrengen bij jullie buren in Yemen? Waarom geven jullie niet gewoon toe dat jullie homo’s haten en dat vrouwen gewoon geen rechten behoren te hebben?  Waarom spelen jullie niet gewoon open kaart?

Of is het dan toch waar! Dat jullie in de verandering zijn. Van een gesloten strenggelovig land waar men geen kritiek duldt en men niets te zeggen heeft naar een soort van seculiere republiek?  Ook al is dit wel het geval, zal het nog een hele lange rit voor jullie worden om te worden waar jullie van roepen het te gaan worden. Geloof ik erin? Nee eerlijk gezegd niet. Ik heb te veel met jullie landgenoten opgetrokken in mijn dagen in Turkije om überhaupt te geloven dat jullie bevolking snel zal veranderen. Net als in steden zal dit vlotten, echter zal dit niet gebeuren in het achterland.

Kiele Kiele Saoedi-Arabië, men zegt hier ook wel een “Houd er de moed maar in” maar die moed ga ik niet in het prachtige Saoedi-Arabië houden. Deze hou ik er wel in bij Turkije. Ik zie ook geen reden om de race in Jeddah te moeten bekijken vanaf 2021. Ik ben een van de weinige die zich gewoon kritisch uit. Vele roepen in dit land. Ja maar dit land laat nu vooral zien dat ze aan het vernieuwen zijn, het laat zien dat ze willen veranderen. Ik zie dat niet zo en zal de race in Jeddah ook niet goed praten.

Overtuigt u mij maar! Tot die tijd is dit mijn enigste bijdrage aan de race in Saoedi-Arabië. Het land waar Liberty Media en de F1 alleen heen gaat om het geld. Maar natuurlijk is er ook veel te zeggen over Rusland, China, Bahrain, Qatar en in zekere zin ook Turkije. Maar net zoals de Grand Prix in Azerbeidzjaan ga ik jullie ook boycotten. Sorry lieverds!

Tagged