RaceReporter

RaceReporter: De F1 podcast die je moet beluisteren

Blog Dutch Unraced Blog

RaceReporter is een van de eerste Nederlandstalige podcasts in Nederland die zich vooral richten op de Formule 1. De eerst podcast verscheen alweer in 2017, en afgelopen weekend was de primeur van de 100e podcast alweer! Tijd om wat aandacht te schenken aan een van de weinige podcasts die mij wel konden boeien. Door hun verhalen, de kennis en het genot waarmee ze zelf de podcast lijken te maken.

Nee ik krijg geen geld vanuit de mannen van RaceReporter om dit artikel te schrijven en te publiceren. Ik heb namelijk wel wat beters te doen dan mijn handje op te houden. Om vervolgens te cashen met geforceerde artikelen waar ik zelf toch niet achter sta. Nee, ik schijft dit artikel omdat dit gewoon een van de beste podcasts is. Zonder de welbekende Verstappen bril.

Wat maakt RaceReporter dan zo speciaal om naar te luisteren en deze zo hoog op mijn lijstje te plaatsen? Op de eerste plaats is het de samenwerking tussen de heren dirigent Lucas, Jeroen met de blauwe regenponcho, Zweedse Jeroen en Minardi coureur Charrel. Hier schrijven ze het overigens als Sjarrel. Nee deze namen schrijf ik niet op om grappig te zijn. Dit is hoe ik ze zie als ze samen de podcast aan het maken zijn.

Buiten het feit dat ze elkaar aan lijken te vullen, is het ook de kennis die ze hebben en ook inbrengen die de podcast boven de meeste podcasts plaatst. Er zijn maar weinig mensen die een podcast maken waarbij de kennis en kunde op zo’n breedspectrum inzetbaar is. Daarnaast worden er persoonlijke meningen gegeven, en niet de wel bekende voorgekauwde meningen waar menigeen zich schuldig aan maakt.

Voeg daarbij aan toe dat men de humor heeft, de open sfeer, en niet kijken door de wel bekende oranje Verstappen bril wat andere podcasts wel lijken te doen. En zie daar, een van de beste F1 podcasts is geboren. Ik heb de review van andere weleens gelezen, en natuurlijk heb je audiofiele mensen ertussen zitten die ’t verschil in kabels of afmixing al horen. Maar eerlijk gezegd stoor ik mij daar totaal niet aan. Ook het feit dat men te grappig wil overkomen vind ik nog wel meevallen. Af en toe is het alleen lastig als Brabander om ’t accent dat ze hebben te blijven volgen, maar dat is dan ook weer de charme die het geeft.

Daags na de Grand Prix wordt de podcast meestal opgenomen. Om vervolgens vrij snel online te publiceren. In de wintermaanden worden er zo nu en dan specials gepubliceerd over verscheidene onderwerpen in de Formule 1.  Dus heb je een hart van Formule 1, hou je ervan om geëntertaind te worden terwijl je hersenen worden vol gestopt met kennis, kunde en humor dan raad ik je van harte aan om de podcast van RaceReporter te gaan beluisteren.

De podcasts zijn te vinden op de website en via de bekende apps zoals Spotify door te zoeken op RaceReporter. Vergeet ze ook niet te volgen op de socials waar ze best actief op zijn. Twitter, Insta, Facebook.

Tagged