Max Verstappen Fan

Beste Max Verstappen fan, ja jij !

Dutch Unraced Blog

Beste Max Verstappen fan, afgelopen weekend was een thuis race, een race waar we vroeger al watertanden van kregen toen Jos The Boss nog rond reed in zijn Arrows en Tyrrell, dat prachtige circuit waar we in de jaren massaal naar toe gingen om onze held, ja papa van, toe te juichen. Beste Max Verstappen fan…

… wat schaam ik me dood voor jou, ja jij die 150 euro betaald voor een ticket tijdens de Belgische Grand Prix. Om maar vooral te laten zien hoe echte fan je wel niet bent, omdat je ook eens naar een circuit bent gegaan. Ja jij Max Verstappen Fan. Daar doe je het voor, om de lof te kunnen steken met andere. Want je was op het circuit.

Dat Max Verstappen vervolgens minder was in de kwalificatie, gaf vele van jullie ware Max Verstappen fans al zure gezichten, zure reactie, en natuurlijk zopen jullie je goedkope blikken bier op de camping op om elkaar vervolgend lekker op te hitsen. Want ja zo ben jij Beste Max Verstappen fan.

En toen, toen was het zondag de dag der race. Boos was je al want de Formule 2 race ging niet door, begrip kon je niet tonen voor een dode, jij had immers 150 euro betaald om de lof te kunnen steken. Dus jij was boos, en begon weer te drinken want zo zijn echte fans. Gelukkig was er dan toch de race een paar uur later. En oh wat had Max weer een slechte start, en mijn god wat had mijn grote held Kimi “The Iceman” Räikkönen een wereld start. Ik  werd er al warm van.

Kimi die met zijn Alfa de jonkies wel even liet zien dat leeftijd geen rol speelt. Helaas kwam daar Max Verstappen aan, die in een gat reed wat eigenlijk niet kon. Helaas, een race incident. Jullie held er uit, en mijn held reed met een gehavende Alfa nog altijd het snot voor de ogen voor de heren coureurs van Williams.

Helaas jij als Max Verstappen fan bleef niet kijken naar de race, zoals ik wel deed. Jij werd nukkig, humeurig omdat Kimi hem uit de race had gereden. Terwijl het juist andersom was. Jij begon te schelden met elke ziekte die er bestaat, waarschijnlijk had je het niet eens door? Jij als ware Max Verstappen fan zetten het op een zuipen in je campingstoeltje of waar je dan ook op zat. En begon andere fans lastig te vallen. Want jij bent een echte Formule 1 fan.

Jij als Max Verstappen fan ging uiteindelijk halverwege de race naar huis. Want ja Max Verstappen was al uit de race gekegeld door die gekke Fin. Waarom zou je dan nog blijven toch? De Formule 1 is Max, en Max is de Formule 1. De rest wat daar in de rondte rijdt stelt niets voor is veld vulling.  Vervolgens hang je ’s avonds de keyboard warrior uit natuurlijk. Want iedereen die klaagt over Max moet aangepakt worden, als een ware pixel rebel ga je aan de slag op reacties die gegeven worden op Facebook, twitter, GPupdate, Formule1 etc etc.

Ik hoop dat jij , ja jij , als Max Verstappen fan echt heel trots op jezelf bent om het feit dat je een echte Formule 1 fan bent, een fan die echt helemaal geen idee heeft wat de Formule 1 inhoudt en geen idee heeft van haar geschiedenis. Vooral door blijven geilen in 2020 als Max op Zandvoort rondt rijdt in zijn Red Bull. Weetje wel dat circuit dat verre van capabel is momenteel om überhaupt een F1 race te hosten.

Maar ook dat maakt jou niet uit, want er wordt geraced in Nederland. Jij weet waarschijnlijk ook weinig van het circuit af. Je hebt het waarschijnlijk vooral bekritiseerd dat het circuit vervallen is, een kut baan is, en waar niets deugt. Dingen die je hebt gelezen op internet door de jaren heen, want jij bent een echte fan. En gelooft het internet natuurlijk meteen.

Het is je wel duidelijk dat ik mijn mening niet onder stoelen en banken schuif, en jou als Max Verstappen fan momenteel van de kaart veeg. Want jij hebt geen idee hoe de Formule 1 in elkaar steekt, jij hebt geen weet van het feit dat Giedo van der Garde in 2013 een heel seizoen heeft gereden voor het ter ziele gegane Catherham F1 team, juist je hebt geen idee welk team dat is.  Of het feit dat Jan Lammers in 1992, na 10 jaar, weer op de grid te vinden was met March.

In plaats van jou helemaal met de grond gelijk te maken wil ik graag de volgende trivia vragen stellen. Mocht je ze weten, zonder deze op te zoeken ben je daadwerkelijk een F1 fan. Waarschijnlijk weet je de antwoorden niet op deze vragen. Wat je diskwalificeert als F1 fan
Vraag 1: In welk jaar debuteerde Jos Verstappen, de papa van Max Verstappen in de Formule 1?
Vraag 2: Wanneer werd de laatste Grand Prix van Nederland verreden?
Vraag 3: Hoe vaak werd Michael Schumacher wereld kampioen met het Ferrari team?
Vraag 4: Is Monaco een permanent circuit ja of nee?
Vraag 5: In welke race series reed Max Verstappen (noem er een) voordat hij debuteerde in de F1?

Trouwens wist je dat August Momberger in 1934 met een Auto Union A derde werd tijdens de IV Internationales Avus-Rennen ?

Tagged