Gameshop

Terug naar de Gameshop in Haarlem

Blog Gaming

Het was weer eens de hoogste tijd om naar de Gameshop in Haarlem te gaan, mijn collectie van retro consoles en handhelds schreeuwde daar immers om. Je weet wel die game winkel waar ik al eens eerder over schreef, bij binnentreding van de winkel stap je in een tijdscapsule die je regelrecht terugbrengt naar 1993.

Het blijft verbazingwekkend om te zien dat dergelijke shops toch nog altijd bestaan, waar je binnen loopt en door de eigenaar meteen hartelijk welkom wordt geheten en alle tijd voor je heeft en voor de andere klanten, en soms zelf niet meer weet wat hij precies in de winkel heeft staan. Dit noem ik een rommelig paradijs waar bij je in elke doos een schat kunt vinden, helemaal voor de retro game freak als mij is dit prachtig.
GameshopGameshop
Ik moest wel twee keer kijken of ik wel bij de Gameshop was aanbeland, het Sonic the Hedgehog uithangbord hing er immers niet meer, was de zaak weg? Nee gelukkig niet! Wim vertelde me dat kwajongens waarschijnlijk hadden geprobeerd om Sonic van de gevel te halen in een dronken bui, zo relativeert hij nuchter “Blijkbaar leeft de winkel toch wel”.

Wat de winkel zo bijzonder maakt is het aanbod. Er is een soort van overzicht met betrekking tot de games, maar daar houdt het dan wel zo’n beetje bij op. Eigenlijk is het een heerlijke chaotische winkel waar je in elke doos, of in mijn geval boven op een rek, schatten kunt vinden.  Hier had ik dan ook de tijd voor tijdens de momenten dat er klanten in de Gameshop kwamen en Wim deze met alle liefde hielp. 
GameshopGameshop
Bij het welkom heten van de klanten en ze te helpen, zag je toch wel dat mensen als Wim een zeldzaamheid zijn geworden in het straatbeeld. Zo kwam er een vrouw binnen die vroeg of hij sticks had voor de Nintendo 3DS. In plaats van er geld voor het stickje te vragen gaf hij d’r twee gratis. Zoals hij zelf zegt, dit is de beste manier van reclame maken mensen zullen altijd herinneren dat jij ’t stickje gratis aan ze gaf. En hier moet ik hem 100% gelijk in geven. Overigens kwam er ook een klant binnen die d’r Playstation twee wou verkopen. Uiteindelijk gaf ze de Playstation met games en toebehoren zo weg, aangezien ze hem toch zou weg gooien. Waar gebeurt dit nog?

Tijdens de momenten dat ik naar de games zocht kwam ik zoals eerder vermeld al vele verschillende games en consoles tegen. Daarbij kwam ik eindelijk het spel Fighting Force 2 en Metropolis Street Racer voor de Dreamcast tegen, games die ik al een tijdje zocht. Daarna stuitte ik op Shinobi compleet met doosje voor de Sega Gamegear om nog maar te zwijgen over de MegaCD, NES, SNES, Sega Saturn, Gameboy, Gameboy Color en ga zo maar door wat ik tegen kwam.
Gameshop Gameshop

Voornamelijk heb ik veel geouwehoerd met Wim, over van alles en nog wat. Toch wel het grote bewijs dat leeftijd niets hoeft te zeggen. De 70 al een tijd gepasseerd heeft hij geen interesse om met pensioen te gaan, sterker nog hij had nog genoeg plannen in zijn hoofd.  Een man naar mijn hart.

Rond half 1 in de middag liep in de Gameshop in, en rond kwart voor drie liep ik de Gameshop weer uit. Met verschillende games voor de Dreamcast, Xbox, Gamegear, PC en met een tasje voor de Atari Lynx. Om je een voorstelling te geven, de winkel is misschien maar 72m² groot. Als ik naar de H&M ga ben ik binnen 30minuten toch wel buiten. Tot de volgende keer wanneer ik dan toch maar eens een MegaCD ga kopen, die heb ik nog niet!

Mocht je opzoek zijn naar games of consoles van vroeger dan moet je zeker de Gameshop in Haarlem bezoeken. Het bezoek adres is Barrevoetestraat 12 (Vlakbij de botermarkt), en is open van Dinsdag tot Zaterdag van 12:00 tot ongeveer 17:00.
https://www.youtube.com/watch?v=V9Lby_gH_MU

Tagged