Gameshop Haarlem

Gameshop Haarlem, de plek voor retro gamers

Blog Gaming

Als je terecht bent gekomen op deze blog post dan was je op Google waarschijnlijk opzoek naar Retro Gaming of Retro Game winkels of dergelijke.  Je zal net als mij vast en zeker een verstokte retro gamer of verzamelaar zijn die zijn collectie wil uit bereiden en wil vergroten met meer consoles en met meer games en accessoires.  En wat is er nou leuker om je retro consoles en games te kopen fysiek in een winkel, in plaats van Marktplaats of Ebay? Juist dat is wat ik dacht en na wat gezocht te hebben op google uit kwam bij Gameshop Haarlem.

Je zult denken huh hoe komt een blog op een site terecht die feitelijk gaat over de Formule 1? Dat is simpel te verklaren ik kwam per toeval uit bij Gameshop Haarlem en had het idee dat ik toch wel moest delen met mede Retro gamers/verzamelaars.  En aangezien ik al tijden niet meer betrokken ben bij een Gaming site, heb ik het op mijn eigen site gepost.
Gameshop HaarlemGameshop Haarlem

Gister ben ik naar Haarlem geweest om te shoppen, maar ook om een bezoek te brengen aan Gameshop Haarlem.  De winkel is gevestigd op de Barrevoetestraat 12 op nog geen twee minuten afstand lopen van de Botermarkt in Haarlem, en hier is de winkel al sinds 1991 gehuisvest. De winkel is geopend  op maandag t/m  vrijdag van 12:00 tot  17:30 en op zaterdag van 12:00 tot 17:00. De winkel valt meteen op in de straat door een uitnodigende uithangbord van Sonic the Hedgehog. Wat mij gelijk een warm gevoel gaf. Eenmaal aangekomen bij de winkel viel de etalage meteen op. Hier lagen een hoop consoles, games, en accessoires te pronken.
Gameshop HaarlemGameshop Haarlem
Eenmaal binnen bij Gameshop Haarlem wist ik niet wat ik zag, het leek wel of ik een time capsule was ingelopen. De zaak oogt klein maar dit komt voornamelijk door het enorme assortiment aan consoles, games en films die hier liggen. Om nog maar te zwijgen over de reclame items die overal stonden en hingen in de winkel.  Al vrij snel kwam Wim, de eigenaar, naar me toe om een praatje met me te maken. Ik moet zeggen ik heb in lange tijd niet zo’n aardig en sociaal iemand in een winkel gezien. Het ging dan ook al vrij snel over de scene en ook hoe hij is begonnen met Gameshop Haarlem  en het idee had om de zaak aan te passen om meer spullen kwijt te kunnen! In de tussentijd dat we aan het praten waren kwamen er verschillende klanten binnen, vooral klanten die hun oude games en  films kwamen inleveren, vervolgens liet hij me zien wat er in twee dagen tijd al was binnen gekomen, ongelofelijk.
Gameshop HaarlemGameshop Haarlem
Wat me vooral mee viel waren de prijzen van de games en consoles die hij vroeg. Zeker voor de Dreamcast games! Voor 3 splinternieuwe games, nieuw in verpakking natuurlijk, vroeg hij 10 euro per game. Als je even zoekt op marktplaats of Ebay vragen mensen er de hoofdprijs voor.  Vrij snel kwam er in het gesprek dat zijn zus ook een zaak had in Sittard maar door de concurrentie slag van Game Mania en internet de zaak moest sluiten.  In feite waren de Dreamcast games een left over van de oude zaak.  Ook de prijzen voor games van andere consoles waren goed. En mocht het niet zeker zijn werd gekeken wat de concurrentie er voor vroeg.
Gameshop Haarlem Gameshop Haarlem
Na ander halve uur ongeveer binnen te zijn geweest bij Gameshop Haarlem  ben ik weer vertrokken  met een ferme handdruk van Wim en met 3 gloednieuwe Dreamcast games en een paar playstation One games.  Om mijn shopping te vervolgen in Haarlem. Al met al was dit een geweldige ervaring en is mijn hoop ook dat deze winkel nog voor vele jaren zal voort bestaan. Ik zelf kom zeker een paar keer terug dit jaar. Omdat het assortiment nu eenmaal enorm is en ik maar een kleine fractie nog heb gezien.
Zijn er naast de Gameshop Haarlem nog meerdere retro game winkels waar je terecht kunt voor consoles en games? Ja deze zijn  er echter weet ik van twee andere het bestaan. Eentje hiervan is Game Over in Amsterdam die iedereen wel kent. De andere winkel ligt in mijn geboorte stad Weert, zodra je vanuit het station de stationsstraat inloopt ligt na 100meter afstand aan de linker kant de pas geopende zaak Games & Zo (niet te missen met een grote banner op de gevel), hier ben ik al binnen geweest. De prijzen zijn zeer redelijk en ook hier zijn een hoop consoles en games te vinden.

De foto’s met het originele formaat zijn hier te vinden.

Tagged